Takaisin
Resepti

Klementiini-kookosjäädyke

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Klementiini-kookosjäädyke

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
10 min
4 henkilöä
10 min
4 henkilöä

Klementiini-kookosjäädyke on helppo herkku, jolla voi näppärästi kruunata raskaan aterian. Sekoita jäädytetyistä banaaneista, klementiineistä ja kookoksesta raikas jäädyke, jossa ei käytetä maitotuotteita tai munia, joten se sopii myös vegaaneille.

Juomasuositus

Raikkaan jäädykkeen kaveriksi sopii hunajaisen hedelmäinen beerenauslese Saksasta tai Itävallasta. Myös vielä intensiivisemmän jaloaromiset ja nektariinisen makeat trockenbeerenausleset sopivat klementiini-kookosjäädykkeelle mainiosti. Kuplien ystävä valitsee kukkean sitruksisen ja pirskahtelevan moscato d'astin.

Valmistusaineet
  • 3 banaania

  • 2 dl tuorepuristettua klementiinimehua

  • 0,5 dl kookoshiutaleita

  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

  • tuoretta minttua

  • klementiinilohkoja

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja paloittele banaanit. Jäädytä banaanipaloja pakastimessa nelisen tuntia.

  2. Purista klementiinimehu. 2 desilitraa varten mehua tarvitset 4–5 mehukasta klementiiniä.

  3. Sulata banaanipaloja viitisen minuuttia.

  4. Sekoita banaanipalat, klementiinimehu, kookos ja vaniljasokeri monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.

  5. Koristele mintunlehdillä ja klementiinilohkoilla. Tarjoile heti.

Vinkki! Saat jäädykkeeseen eksoottisen vivahteen maustamalla sen hyppysellisellä kardemummaa.