Kokonaisena paistettu filee

Kokonaisena paistettu filee on juhlapöydän kruunu, etenkin, jos se saa rinnalleen paahdetut mustajuuret ja kastikkeekseen kylmän vuohenjuustokastikkeen.

Valmistusaineet

  • n. 700 g (pihvikarjan) sisäfileetä
  • suolaa, mustapippuria myllystä
Paistamiseen:
  • voi-öljyseosta
  • muutama oksa rosmariinia

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota filee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Paista lihaan kaunis väri pannulla voi–öljy­seoksessa rosmariinin kanssa. Mausta filee suolalla ja pippurilla. 
  3. Työnnä lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä fileetä uunissa, kunnes mittari osoittaa 58:aa astetta. Tällöin liha on kauniin vaaleanpunaista sisältä. Kääri se folioon ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Leikkaa viipaleiksi.
Tarjoa fileen kanssa paahdettuja mustajuuria sekä vuohenjuustokastiketta.
Juomasuositus
Juomasuositus
Mehevä ja hilloinen punaviini sopii uuden maailman viinien ystäville, vivahteikas ja kehittynyt punaviini kehittyneempiä aromeja arvostavalle ja roteva ja voimakas lihan mediumiksi jättäville.

Olutpariksi sopii esimerkiksi voimakas ja makeahko vahva lager.