Kokonaisena paistettu hirvenfilee

Hirvenfilee on syksyisen pitopöydän kruunupää.

Aatelinen saa arvoisensa hovin herkullisesta kastikkeesta, mehevistä perunoista ja koukuttavan hyvästä kasvislisäkkeestä.

Valmistusaineet

  • 600 g hirven sisäfileetä

Marinadi

  • 1 salottisipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 3 rkl rypsiöljyä

  • 1 dl punaviiniä


  • muutama murskattu katajanmarja


  • 2 laakerinlehteä

  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia

  • 1 tl suolaa

  • voi-öljyseosta paistamiseen

  • sormisuolaa

  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Tee marinadi. Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita niiden joukkoon öljy, punaviini, katajanmarjat, laakerinlehdet ja rosmariini. Lisää suola ja sekoita hyvin. Lisää liha ja kääntele se hyvin seoksessa. Anna maustua vähintään vuorokausi viileässä.

  2. Ota liha lämpimään vähintään tunti ennen paistamista. Lämmitä uuni 125 asteeseen.

  3. Paista fileen pintaan pannulla kaunis väri voi-öljyseoksessa. Työnnä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari.

  4. Kypsennä liha uunissa, kunnes sen sisälämpötila on 58 astetta. Tällöin liha on medium. Jos haluat kypsempää lihaa, jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 64 astetta.

  5. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Anna levähtää noin 10 minuuttia folioon käärittynä. Leikkaa liha viipaleiksi.