Takaisin
Resepti

Korealaiset grillitikut

Gluteeniton
Laktoositon

Korealaiset grillitikut

Gluteeniton
Laktoositon
40 min
20 hlö
40 min
20 hlö

Pienet herkulliset grillitikut sopivat mainiosti alkupaloiksi tai noutopöytään.

Juomasuositus

Pinot noirin runsas marjaisuus ja raikas hapokkuus kestää chilikastikkeen makeuden ja mausteisuuden peittämättä lihan makua. Esim. marjaisat ja raikkaat pinot noirit Uudesta-Seelannista tai Chilestä.

Lempeät ja makeahkot, mutta tasapainoisen hapokkaat valkoviinit toimivat myös hienosti, oluista raikas ja maltainen vaalea lager.

Valmistusaineet
  • 500 g possun sisäfileetä tai broilerin rintafileetä

  • rypsiöljyä

Seesam-soijamarinadi

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 kevätsipuli

  • 2 rkl soijaa

  • 1 rkl seesamiöljyä

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 2 tl juoksevaa hunajaa

  • muutama kierros mustapippuria myllystä

  • koristeluun 1 ruukku korianteria

  • lisäksi tarjoiluun makeaa chilikastiketta

Valmistusohjeet
  1. Tee marinadi hyvissä ajoin, jotta liha ehtii maustua: kuori ja viipaloi valkosipuli. Viipaloi kevätsipuli. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.

  2. Viipaloi broileri tai possu pieniksi, tasakokoisiksi suupaloiksi. Lisää ne marinadiin, ja anna maustua vähintään 30 minuuttia. Maku vain paranee, jos liha saa maustua kylmässä yön yli.

  3. Kuumenna grilli- tai paistinpannu. Taputtele talouspaperilla enin marinadi pois, niin liha ei juutu parilaan. Jos käytät paistinpannua, niin lorauta pannulle hieman rypsiöljyä. Tikuta liha varrastikkuihin ennen paistamista. Paista 5–10 minuuttia palojen koosta riippuen. Voit myös paistaa vartaat 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoa tikut sellaisenaan tai makean chilikastikkeen kera. Viimeistele korianterilla. Tällä ohjeella tulee noin 20 pientä grillitikkua.