Korvasieniquichet

Herkulliset pikkuquichet koristellaan yllätyksellisesti mädillä.

Valmistusaineet

  • 1 pkt (400 g) pakastepiirakkataikinaa

Täyte
  • 3 kevätsipulia
  • 3 dl käsiteltyjä korvasieniä
  • (ohje)
  • 2 rkl voita
  • 2 munaa
  • 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
  • 1 tl vastarouhittua mustapippuria
  • n. 1 dl raastettua, maukasta juustoa, esim. keskivahvaa goudaa tai pecorinoa

Koristeluun
  • mätiä

Valmistusohjeet

  1. Korvasienien käsittely: Keitä tuoreita, puhdistettuja korvasieniä 10 minuuttia runsaassa vedessä (1 l sieniä ja 3 l vettä). Kaada vesi pois ja huuhtele korvasienet. Keitä uudessa vedessä toisen kerran 10 minuuttia. Kaada vesi taas pois ja huuhtele sienet kylmällä vedellä. Huolehdi hyvästä tuuletuksesta keittämisen aikana.
  2. Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Kauli sulanut taikina ohuemmaksi. Ota pyöreällä muotilla (esim. kahvikuppi) taikinasta paloja. Nosta ne muffinipellin koloihin tai pieniin piirasvuokiin.
  3. Laita foliota pohjien päälle ja ripottele kuivia herneitä painoksi (ne estävät taikinan reunoja valahtamasta paistamisen aikana). Esipaista pohjia uunissa 10 minuuttia. Nosta folio ja herneet pois ja jatka paistamista pari minuuttia.
  4. Hienonna sipulit ja silppua korvasienet. Laita ne pannulle ja paista voissa, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Ripottele sienet esipaistetulle pohjille. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää kerma. Mausta seos mustapippurilla. Kaada munaseos täytteen päälle.
  5. Ripottele piirakoille juustoraastetta ja jatka paistamista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja on kauniin ruskea. Koristele piirakat mädillä ja salaatinlehdillä.