Vegaani linssibolognese on täydellinen kylmän kelin lohturuoka. Bologneseen kuuluva parmesan-juusto korvataan vegeversiossa pinjansiemenillä.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Kreikkalainen linssikeitto on Baba Lybeckin suosikkiresepti. Sen hyvän maun salaisuus piilee runsaassa oliiviöljyssä ja hitaassa hauduttelussa.
Xinomavron sanotaan olevan Kreikan oma Nebbiolo. Lajikkeesta valmistetut, herkkäsävyiset viinit kehittyvätkin kauniisti iän myötä ja niiden syvä aromimaailma peilaa hienosti linssikeiton välimerellisen yrttistä makumaailmaa.
5 dl (400 g) vihreitä linssejä (kuivattuja)
1 iso sipuli
4–6 valkosipulinkynttä
3 dl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1–2 laakerinlehteä
1 tl juustokuminaa
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
1 1/2 l vettä
400 g tomaattimurskaa
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1–2 rkl omenaviinietikkaa
Tarjoiluun:
200 g kaurafraichea
1 dl tuoretta persiljaa
Huuhtele linssit ja kiehauta ne runsaassa vedessä. Valuta siivilässä.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, tomaattipyree ja kuivamausteet. Kuullota hetki.
Lisää linssit takaisin kattilaan ja mittaa vesi päälle.
Keitä noin tunti. Lisää tomaattimurska, suola ja mustapippuri. Keitä vielä vähintään 20 minuuttia.
Lisää omenaviinietikka lopuksi joko kattilaan tai lautaselle maun mukaan. Viimeistele annos kaurafraichella ja hienonnetulla persiljalla.
Vinkki! Luit ihan oikein – keittoon todellakin tulee 3 dl oliiviöljyä. Se antaa keitolle erityisen pehmeän maun.
Resepti Baba Lybeck