Takaisin
Resepti

Kreikkalainen linssikeitto

Gluteeniton
Vegaaninen

Kreikkalainen linssikeitto

Gluteeniton
Vegaaninen
1 tunti 30 min
8 hlö
1 tunti 30 min
8 hlö

Kreikkalainen linssikeitto on Baba Lybeckin suosikkiresepti. Sen hyvän maun salaisuus piilee runsaassa oliiviöljyssä ja hitaassa hauduttelussa.

Juomasuositus

Xinomavron sanotaan olevan Kreikan oma Nebbiolo. Lajikkeesta valmistetut, herkkäsävyiset viinit kehittyvätkin kauniisti iän myötä ja niiden syvä aromimaailma peilaa hienosti linssikeiton välimerellisen yrttistä makumaailmaa.

Valmistusaineet
  • 5 dl (400 g) vihreitä linssejä (kuivattuja)

  • 1 iso sipuli

  • 4–6 valkosipulinkynttä

  • 3 dl oliiviöljyä 

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 1–2 laakerinlehteä

  • 1 tl juustokuminaa

  • 1 tl oreganoa

  • 1 tl timjamia

  • 1 tl rosmariinia

  • 1 1/2 l vettä 

  • 400 g tomaattimurskaa

  • 2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1–2 rkl omenaviinietikkaa

 

Tarjoiluun:

  • 200 g kaurafraichea

  • 1 dl tuoretta persiljaa

Valmistusohjeet
  1. Huuhtele linssit ja kiehauta ne runsaassa vedessä. Valuta siivilässä.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, tomaattipyree ja kuivamausteet. Kuullota hetki. 

  3. Lisää linssit takaisin kattilaan ja mittaa vesi päälle. 

  4. Keitä noin tunti. Lisää tomaattimurska, suola ja mustapippuri. Keitä vielä vähintään 20 minuuttia.

  5. Lisää omenaviinietikka lopuksi joko kattilaan tai lautaselle maun mukaan. Viimeistele annos kaurafraichella ja hienonnetulla persiljalla.

Vinkki! Luit ihan oikein – keittoon todellakin tulee 3 dl oliiviöljyä. Se antaa keitolle erityisen pehmeän maun.

Resepti Baba Lybeck