Kreikkalainen papukeitto

Kreikkalaisen papukeiton välimerelliset aromit lämmittävät niin patikkaretken jälkeen kuin taukopaikallakin.

Valmistusaineet

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 lehtisellerinvarsi
  • 4 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 8 dl kasvislientä
  • 1 tl sokeria
  • n. 4 dl keitettyjä valkoisia papuja
  • (suolaa,) mustapippuria myllystä
  • 2 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuna, esim. oreganoa ja lehtipersiljaa
Tarjoiluun:
  • 200 g fetajuustoa
  • 2 dl kivettömiä kalamata-oliiveja
  • muutama oksa oreganoa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkana. Viipaloi selleri.Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja kypsennä hetki sekoitellen.
  2. Lisää kattilaan kasvisliemi ja sokeri ja kiehauta seos. Peitä kannella ja kypsennä keskilämmöllä n. 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. 
  3. Lisää keittoon pavut. Soseuta keittoa sauvasekoittimella. Anna lämmetä. Mausta tarvittaessa suolalla, pippurilla ja yrteillä.
  4. Murustele keittoon osa fetasta ja sekoita hyvin. Viimeistele keitto juuri ennen tarjoamista lopulla fetalla, oliiveilla ja yrteillä.
Juomasuositus