Kreikkalaiset kalanyytit

Siikafilee muhii leivinpaperin uumenissa kypsäksi fetan, oliivien ja yrttien kanssa. Nyyttien kanssa voi tarjota vihreää salaattia tai keitettyjä kasviksia.

Valmistusaineet

  • 4 pientä ruodotonta siikafileetä (yht. n. 600 g)
  • (sormi)suolaa, mustapippuria myllystä
  • 1 pieni punasipuli ja 2 kevätsipulia
  • 12 kirsikkatomaattia
  • n. 100 g kivettömiä kalamata-oliiveja
  • 150–200 g fetaa, ei kuutioita
  • muutama oksa oreganoa
  • 4 rkl oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Tee leivinpaperista 4 nyyttiä näin: Laita kaksi leivinpaperiarkkia päällekkäin. Taita arkit kahtia. Leikkaa arkit puolikkaan sydämen muotoisiksi siten, että kun avaat taitoksen, paperit ovat kokonaisen sydämen muotoisia.
  2. Nosta jokaiselle sydämenpuolikkaalle kalapala. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa sipuli ohuenohuiksi viipaleiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Laita ne kalapalojen päälle oliivien kanssa. Murustele joukkoon feta. Viimeistele oreganolla ja öljyllä. Kiinnitä nyytit. Käännä leivinpaperisydämen toinen puolisko päälle ja taittele leivinpaperinyytin reunat tiiviisti kiinni. Aloita taittelu ylhäältä edeten kohti sydämen alaosaa.  
  4. Kypsennä uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
  5. Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden tai raikkaan vihreän salaatin kanssa.

Vinkki: Lisää nyytteihin makua antamaan valkosipulia ohuiksi viipaleiksi leikattuna. Myös tilkka sitruunamehua sopii mainosti kalan makuun.

Juomasuositus
Kreikkalaiset kalanyytit
Fetan suola ja tomaattien hapot kaipaavat seurakseen valkoviiniä pirteä ja hedelmäinen -makutyypistä.

Oluista pilsin humala raikastaa oliivin ja fetan aromeja, ja maukas makupari kalalle on myös sitrusmainen vehnäolut.