Kuhaa à la Caj

Valmista herkullista uunikuhaa valokuvaaja Caj Bremerin tapaan.

Valmistusaineet

  • 1 keskikokoinen kuha

  • korppujauhoja

  • voita

  • valmista kalalientä

  • kermaa

  • purjoa

  • ripaus suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

Valmistus à la Caj:

”Ehdottomasti tuore kuha, perkaa se ja suomut pois. Kalan sisään suolaa ja myös pippuria molemmille puolille. Pane kuha uunikulhoon vatsa alaspäin. Selän päälle voinokareita ja korppujauhoja. Pohjaan pikkasen kalalientä. Jos haluaa, myös silputtua purjoa. Kaada pikkasen kermaa kalan päälle. Sitten uuniin 225 asteeseen noin 30–40 minuutiksi. Välillä lisää kermaa päälle ja myös kalaliemi, josta on tehty sååsia valkoviinillä. Kun kuhan selkä on muuttumassa ruskeaksi, niin valmista on. Kuhan seurana tarjoan keitettyjä perunoita.”

Juomasuositus
Kuhaa à la Caj

Uunikuhalle hapokkaiden viinien ystävä valitsee vivahteikkaan ja ryhdikkään rieslingin Chilestä, Saksasta tai Alsacesta.

Jos olet täyteläisten ja hieman pehmeämpien makujen kannalla, maista saman makutyypin chardonnay Ranskasta tai Chilestä.

Kun valintasi on olut, raikkaan ja rapsakan pilsin humalan hienostunut puraisu terästää uunikuhaa.