Leikkaa etiketti irti ja liimaa se lahjapurkin kylkeen. Löydät tulostettavan etiketin tästä. Lahja kannattaa säilyttää jääkaapissa ja käyttää noin neljän päivän sisällä.
Tulostettava etiketti >
Odotathan hetken…
Valkosipulikeitto saa täyteläisyyttä cashewpähkinöistä. Sekaan lorautettava kuohuviini tekee ihanan talvisesta keitosta kuohuvaa. Keiton ainekset sopivat ruokalahjaksi, joka on parhaimmillaan yhdessä, kuohuviinin kera nautittuna!
2–3 kokonaista valkosipulia
4 salottisipulia
2 dl (125 g) cashewpähkinöitä
4 timjamin oksaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Lisäksi:
4 dl vettä
2 dl kuivaa kuohuviiniä
Kuori valkosipulit (kuorittuna 150 g). Kuori salottisipulit ja leikkaa ne puoliksi. Siirrä sipulit uunivuokaan. Lisää pähkinät, timjami, öljy, vaahterasiirappi, suola ja mustapippuri. Sekoita hieman. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 35– 45 minuuttia.
Lusikoi keiton ainekset puhtaaseen lasipurkkiin. Koristele tuoreella timjamilla halutessasi ja sulje purkki.
Koristele purkki nauhalla ja kiinnitä siihen kortti alla olevan ohjetekstin kera. Anna lahjaksi kuohuviinipullon kanssa.
Vesi ja kuohuviini lisätään keiton valmistusvaiheessa:
Kiehauta 4 dl vettä kattilassa ja lisää purkin sisältö. Anna kiehua 1–2 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Lisää kuohuviini ja tarjoa keitto heti!
Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström