Takaisin
Resepti

Kuohuva valkosipulikeitto

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Vegaaninen

Kuohuva valkosipulikeitto

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Vegaaninen
50 min
4 henkilöä
50 min
4 henkilöä

Valkosipulikeitto saa täyteläisyyttä cashewpähkinöistä. Sekaan lorautettava kuohuviini tekee ihanan talvisesta keitosta kuohuvaa. Keiton ainekset sopivat ruokalahjaksi, joka on parhaimmillaan yhdessä, kuohuviinin kera nautittuna!

Juomasuositus

Sujauta lasipurkin kaveriksi pieni pullo (0,375 l) tai 0,2 l piccolopullo hedelmäistä proseccoa. Jos lahjan saaja pitää enemmän paahteisista aromeista, cava on oivallinen vaihtoehto. Pienestäkin pullosta riittää loraus keittoon ja loput sen kanssa nautittavaksi. 

Valmistusaineet
  • 2–3 kokonaista valkosipulia 

  • 4 salottisipulia  

  • 2 dl (125 g) cashewpähkinöitä 

  • 4 timjamin oksaa 

  • 2 rkl oliiviöljyä 

  • 2 rkl vaahterasiirappia 

  • 1/2 tl suolaa 

  • 1/2 tl mustapippuria 

 

Lisäksi: 

  • 4 dl vettä 

  • 2 dl kuivaa kuohuviiniä 

Valmistusohjeet
  1. Kuori valkosipulit (kuorittuna 150 g). Kuori salottisipulit ja leikkaa ne puoliksi. Siirrä sipulit uunivuokaan. Lisää pähkinät, timjami, öljy, vaahterasiirappi, suola ja mustapippuri. Sekoita hieman. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 35– 45 minuuttia.

  2. Lusikoi keiton ainekset puhtaaseen lasipurkkiin. Koristele tuoreella timjamilla halutessasi ja sulje purkki.

  3. Koristele purkki nauhalla ja kiinnitä siihen kortti alla olevan ohjetekstin kera. Anna lahjaksi kuohuviinipullon kanssa.

Vesi ja kuohuviini lisätään keiton valmistusvaiheessa:

  1. Kiehauta 4 dl vettä kattilassa ja lisää purkin sisältö. Anna kiehua 1–2 minuuttia.

  2. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

  3. Lisää kuohuviini ja tarjoa keitto heti!


Vinkki: Tulosta keiton valmistusohjeet etiketiksi ja liimaa se lahjapurkin kylkeen.

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström