Saksanpähkinöillä ja yrteillä kuorrutettua siikaa

Vaalea, hienostuneen makuinen kala saa päälleen pähkinöistä ja yrteistä valmistetun herkullisen hunnun.

Valmistusaineet

  • 1 pieni salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • n. 1  1/2 dl tuoreita leivänmuruja
  • n. 1 dl hienonnettua lehti-persiljaa tai ruohosipulia
  • 1 1/2 dl paahdettuja saksan- tai muita pähkinöitä
  • n. 1 dl oliiviöljyä
  • n. 600 g vaaleita kalafileitä, esim. siikaa tai kuhaa
  • (sormi)suolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit. Laita ne tehosekoittimen kulhoon leivänmurujen, yrttien ja pähkinöiden kanssa. Sekoita rouheeksi. Lisää öljy ja anna koneen käydä vain sen verran, että rouhe ja öljy yhdistyvät.
  2. Poista kaloista ruodot ja laita ne leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Painele muruseos kalojen päälle. Voit halutessasi valuttaa kaloille vielä hieman öljyä.
  3. Paista 8-15 minuuttia kalapalojen koosta ja paksuudesta riippuen. Tarjoa keitettyjen ja paistinpannulla öljyssä pyöräytettyjen vihreiden papujen kanssa. Myös voilla silattu perunamuusi sopii hyvin siian makuun.
Juomasuositus
Juomasuositus
Rapsakan humalainen pils on erinomainen ruokaolut, ja tässä annoksessa pähkinän täyteläisyys ja kalan mehevyys saavat pilsin humaloinnista hyvän rungon. Jos ruoalle haluaa antaa selkeän pääroolin, kannattaa juomakumppaniksi valita vaalea lager.