Tämä kasviskeitto on herkullinen Halloween-kepponen. Violetin keiton alle on piilotettu vuohenjuustopallero! Annokset viimeistellään retiisivartailla.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Iloisen värinen kurpitsa-porkkanakeitto on tehty oranssista talvikurpitsasta, josta myös halloween-lyhdyt tehdään.
Saksalainen Rheingaun alueen tai muu riesling sopii yhteen keiton hennon makeuden ja tulisuuden kanssa.
300–400 grammaa kurpitsaa, josta kuoret ja siemenet on poistettu
2 porkkanaa
1 sipuli
2 rkl öljyä
kasvis- tai lihaliemikuutio
vettä
salviaa
timjamia
2–3 rkl makeaa chilikastiketta
3 rkl ranskankermaa
suolaa
pippuria
Koristeluun
4 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
2 rkl ranskankermaa
Leikkaa kurpitsa osiin, koverra siemenet pois ja poista kova kuori. Paloittele kurpitsa lohkoiksi.
Pilko sipuli ja paloittele porkkanat pienemmiksi paloiksi kuin kurpitsat, jolloin ne kypsyvät yhtä aikaa. Pane kaikki ainekset isoon kattilaan ja kuullota niitä pari minuuttia öljyssä. Lisää liemikuutio sekä vettä niin paljon, että ainekset peittyvät. Mausta salvialla ja timjamilla sekä chilikastikkeella.
Keitä hiljalleen niin kauan, että ainekset ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi. Notkista tarvittaessa vedellä.
Kuumenna paistinpannu, ja paahda siinä kurpitsansiemeniä. Mausta ne oliiviöljyllä ja suolalla.
Tarkista keiton maku, ja lisää tarvittaessa makusi mukaan chilikastiketta, suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon ranskankermaa, joka saa jättää keittoon koristeellisia rantuja.
Annostele kuppeihin tai lautasille, koristele nokareella ranskankermaa sekä paahdetuilla kesäkurpitsansiemenillä.
Vinkki: makuun saa erilaisia vivahteita maustamalla sitä esimerkiksi tuorejuustolla tai raastetulla inkiväärillä.