Takaisin
Resepti

Kurpitsa-porkkanakeitto

Kurpitsa-porkkanakeitto

50 min
4 henkilöä
50 min
4 henkilöä

Iloisen värinen kurpitsa-porkkanakeitto on tehty oranssista talvikurpitsasta, josta myös halloween-lyhdyt tehdään.

Juomasuositus

Saksalainen Rheingaun alueen tai muu riesling sopii yhteen keiton hennon makeuden ja tulisuuden kanssa.

Oluista sopivat vehnäolut ja lager.

Valmistusaineet
  • 300–400 grammaa kurpitsaa, josta kuoret ja siemenet on poistettu

  • 2 porkkanaa

  • 1 sipuli

  • 2 rkl öljyä

  • kasvis- tai lihaliemikuutio

  • vettä

  • salviaa

  • timjamia

  • 2–3 rkl makeaa chilikastiketta

  • 3 rkl ranskankermaa

  • suolaa

  • pippuria

Koristeluun

  • 4 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä

  • 2 rkl ranskankermaa

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa kurpitsa osiin, koverra siemenet pois ja poista kova kuori. Paloittele kurpitsa lohkoiksi.

  2. Pilko sipuli ja paloittele porkkanat pienemmiksi paloiksi kuin kurpitsat, jolloin ne kypsyvät yhtä aikaa. Pane kaikki ainekset isoon kattilaan ja kuullota niitä pari minuuttia öljyssä. Lisää liemikuutio sekä vettä niin paljon, että ainekset peittyvät. Mausta salvialla ja timjamilla sekä chilikastikkeella.

  3. Keitä hiljalleen niin kauan, että ainekset ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi. Notkista tarvittaessa vedellä.

  4. Kuumenna paistinpannu, ja paahda siinä kurpitsansiemeniä. Mausta ne oliiviöljyllä ja suolalla.

  5. Tarkista keiton maku, ja lisää tarvittaessa makusi mukaan chilikastiketta, suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon ranskankermaa, joka saa jättää keittoon koristeellisia rantuja. 

  6. Annostele kuppeihin tai lautasille, koristele nokareella ranskankermaa sekä paahdetuilla kesäkurpitsansiemenillä.

Vinkki: makuun saa erilaisia vivahteita maustamalla sitä esimerkiksi tuorejuustolla tai raastetulla inkiväärillä.