Kuskus–oliivi–vegesekoitus

Ruokaisampi salaatti toimii erityisen hyvin aurinkoisella piknikillä nautittuna.

Valmistusaineet

  • 5 dl täysjyväkuskusia
  • 5 1/2 dl kasvislientä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3/4 dl omenamehua
  • n. 600 g marinoituja kasviksia purkista; esim. paprikaa, munakoisoa ja artisokkaa
  • 1 prk (290 g) kivettömiä kalamataoliiveja
  • 400 g fetaa tai parmesaanilastuja
  • (sormi)suolaa, mustapippuria myllystä

Lisäksi
  • punapesto- tai yrtti-mantelikastiketta

Valmistusohjeet

  1. Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Lisää öljy ja omenamehu. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä n. 5 min.
  2. Leikkaa kasvikset tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Lisää ne oliivien kera kuskusiin. Sekoita hyvin.
  3. Lisää murusteltu feta tai parmesaanilastut. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita kuskusiin haluamasi kastike. Voit myös laittaa kastikkeen eri kulhoon, jolloin jokainen ruokailija voi lisätä haluamansa määrän kastiketta.



Näillä ohjeilla syntyvät juhlat kymmenelle:
Caprese uunikuivatuilla tomaateilla
Peruna-papusalaatti
Punainen pestokastike
Chilimajoneesi
Yrtti-mantelikastike
Italialaiset kalapullat
Skagenröralla ja parsalla täytetty voileipäkakku
Souvlaki-vartaat broilerista