Kvinoasalaatti

Ellet ole vielä kokeillut kvinoaa, niin kokkaa siitä herkullinen lisäke hirvelle.

Sekoita joukkoon kurpitsaa ja pilkuta salaatti granaattiomenoilla. Kasvissyöjille voit laittaa joukkoon myös kikherneitä proteiinilisäksi. Katso myös videolta, miten kvinoasalaatti syntyy.

Valmistusaineet

  • 700 g kurpitsaa tai bataattia

  • 0,5 dl oliiviöljyä

  • 2 dl kvinoaa

  • 4 dl kasvislientä

  • 2 dl pistaasipähkinöitä

Kastike

  • 0,5 punasipuli

  • 2 rkl punaviinietikkaa

  • sormisuolaa

  • rouhittua mustapippuria

  • 0,75 dl oliiviöljyä

Lisäksi

  • Kourallinen tuoretta lehtipersiljaa

  • 1 dl granaattiomenansiemeniä

  • rucolaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kurpitsa kuorettomiksi paloiksi. Laita ne pellille ja valuta päälle öljyä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes palat ovat kypsiä.

  2. Huuhtele kvinoa huolellisesti ja valuta siivilässä. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää kvinoa ja keitä hiljalleen poreillen kannen alla 15 minuuttia. Siivilöi pois ylimääräinen keitinvesi. Anna jäähtyä.

  3. Paahda pistaasipähkinöitä muutama minuutti kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Rouhi ne karkeiksi paloiksi.

  4. Valmista kastike: kuori ja hienonna punasipuli. Kaada joukkoon viinietikka ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua noin 5 minuuttia. Lisää öljy.

  5. Yhdistä kurpitsat, keitetty kvinoa ja kastike. Sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa ja pistaaseja. Viimeistele granaattiomenansiemenillä ja halutessasi rucolalla.