Takaisin
Resepti

Kylmäsavulohi varhaisperunalla

Kylmäsavulohi varhaisperunalla

30 min
20 hlö
30 min
20 hlö
Tämä herkullinen skandinaavinen pikkupala sopii jokaiseen kesän juhlaan.
Juomasuositus

Vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit eivät pelästy kylmäsavun aromia tai majoneesiseoksen täyteläisyyttä. Klassinen valinta on tammettamaton chardonnay Chablis’n alueelta, mutta kannattaa kokeilla myös itävaltalaista mausteisen hapokasta grüner veltlineriä.

Oluen ystävä valitsee aromikkaan pilsin tai raikkaan vehnäoluen.

Valmistusaineet
  • 1 dl majoneesia 

  • n. 0,5 dl ranskankermaa

  • 2 tl sitruunamehua 

  • 2 rkl hienonnettua tilliä

  • 0,5 tl sormisuolaa 

  • 0,5 tl mustapippuria myllystä

  • puolet pienestä punasipulista 

  • 1 tl raastettua (luomu)
sitruunankuorta

  • 150 g kylmäsavulohiviipaleita

  • n. 20 keitettyä, kylmää varhaisperunaa

Koristeluun

  • mätiä, versoja tai yrttejä

Valmistusohjeet
  1. Kuori sipuli ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi paloiksi. 

  2. Yhdistä majoneesi, ranskankerma, sitruunamehu ja tilli. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sipulla ja sitruunankuorella. 

  3. Kuutioi lohi ja lisää joukkoon majoneesiseos. Huom. lisää sen verran majoneesiseosta, että tahna on edelleen lusikoitavaa perunoille. 

  4. Leikkaa keitetyistä perunoista ”hattu” ja pohja pois siten, että palat pysyvät tukevasti tarjoilulautasella. Pitkänomaiset siiklit voi myös halkaista. Lusikoi perunoille lohiseosta. Koristele mädillä ja yrteillä.