Lammascrostinit

Näppärä sormiruoka sopii moneen tilaisuuteen.

Valmistusaineet

  • puolikas maalaispatonki
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 150 g karitsan tai lampaan jauhelihaa
  • n. 100 g munakoisoa palana
  • 1 salottisipuli
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1/2 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl smetanaa

Koristeluun

  • tuoretta timjamia
  • pecorino-juustoa lastuina

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa patonki siivuiksi. Sivele siivut öljyllä, jonka sekaan on hienonnettu valkosipulin kynsi. Paahda uunissa 200 asteessa 5–7 minuuttia.
  2. Ruskista karitsan jauheliha pannulla. Poista munakoisosta siemenet ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja lisää pannulle munakoison kanssa. Lisää tomaattipyree, mausteet ja smetana. Kuumenna ja jaa täyte paahdetuille patonkisiivuille.
  3. Koristele leivät tuoreella timjamilla ja juustolastuilla.