Takaisin
Resepti

Lämmin ranskalainen perunasalaatti

Kasvisruokavalio

Lämmin ranskalainen perunasalaatti

Kasvisruokavalio
50 min
4 henkilöä
50 min
4 henkilöä

Tämän helpon ja yksinkertaisen perunasalaatin maun tuo sinappinen yrttikastike ranskalaiseen tyyliin. Soosin salaisuus piilee valkoviinissä.

Valmistusaineet
  • 1 kg laadukkaita perunoita

  • 2 kevätsipulia

  • 1 salottisipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 dl oliiviöljyä

  • 0,75 dl valkoviiniä

  • 1 rkl dijonsinappia

  • 4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

  • sormisuolaa

  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Puhdista perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

  2. Hienonna kevätsipulit ja laita ne hetkeksi sivuun. Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota salotteja ja valkosipulia noin minuutti koko ajan sekoitellen. Ota pannu pois lämmöltä. Lisää kevätsipuli, valkoviini, sinappi ja yrttisilppu.

  3. Puolita tai viipaloi lämpimät perunat. Sekoita niiden joukkoon kastike. Mausta suolalla ja pippurilla.