Lampaankyljykset

Astetta parempaa arkiruokaa tai viikonlopun lämpimän aterian saat tarjoamalla herkullisia lampaankyljyksiä.

Valmistusaineet

  • 12–16 lampaankyljystä

  • oliiviöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

Marinadi

  • 1/2 dl balsamiviinietikkaa

  • 1/2 dl silputtua tuoretta rosmariinia ja timjamia

  • 3 silputtua valkosipulinkynttä

  • mustapippuria

  • 1 dl oliiviöljyä 

Valmistusohjeet

  1. Sekoita ensin marinadin ainekset. Marinoi kyljyksiä ainakin parin tunnin ajan, mieluusti yön yli. 

  2. Anna lihan lämmetä huoneenlämmössä ennen paistamista. Kuivaa kyljyksistä enin marinadi ja paista niitä ensin hyvin kuumalla pannulla, vähennä sitten lämpöä.

  3. Mausta vastarouhitulla suolalla ja pippurilla. Tarjoile esimerkiksi punaviinikastikkeen, pekoniin käärittyjen papujen sekä paistettujen sienien ja kirsikkatomaattien kera.


Vinkki:
Voit halutessasi myös grillata kyljykset. Kyljyksissä saa mieluusti olla reilu paistopinta, mutta lihan pitäisi olla tarjottaessa sisältä vielä punertavaa.