Lasagne paahdetuista kasviksista

Kun lasagnelevyjen väliin kerrostetaan uunissa paahdettuja kasviksia, intensiivisen makuista tomaattikastiketta ja murustellaan vielä mehevää juustoa, uunista ilmestyy täyteläinen lasagne.

Valmistusaineet

  • 1 kg butternut squash -kurpitsaa (n. 1 l kuutioina)
  • 2 porkkanaa
  • 2 paprikaa
  • 3 valkosipulinkynttä 
  • 1 punasipuli
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 rosmariininoksaa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria myllystä

Tomaattikastike
  • 2 prk (yht. 800 g) kuorittuja tomaatteja
  • 1 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria myllystä 
  • 0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pieninä paloina 
  • 2 dl kivettömiä kalamata-oliiveja 
  • 0,5 dl tuoreita yrttejä (esim. timjamia tai lehtipersiljaa) 

Lisäksi
  • 300 g vuohenjuustoa 
  • n. 8 lasagnelevyä 
  • 2 dl raastettua parmesaania

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli. Yhdistä kaikki kasvikset ja lisää öljy ja mausteet. Kypsennä kasviksia uunin keskitasossa puolisen tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Kasvikset voi valmistaa jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.

  2. Tee tomaattikastike kasvisten kypsyessä. Kaada säilötyt tomaatit kattilaan ja anna kiehua keskilämmöllä n. 25 min. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit ja hienonna yrtit. Sekoita ne kastikkeeseen. Poista kasviksista rosmariininoksat ja sekoita kasvikset kastikkeeseen.

  3. Kokoa lasagne. Levitä hieman tomaattikastiketta vuoan pohjalle ja murustele vuohenjuustoa päälle. Levitä kerros lasagnelevyjä päälle. Lisää kastiketta ja juustoa ja sitten taas lasagnelevyjä. Tee 3–4 kerrosta. Laita päällimmäiseksi kastiketta ja vuohenjuustoa ja parmesaania pinnalle.

  4. Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa n. 25 minuuttia.

Juomasuositus
Lasagne paahdetuista kasviksista

Vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini Sauvignon Blancista tai marjaisa ja raikas punaviini Pinot Noirista.

Oluen ystävä valitsee kepeän ja hedelmäisen vehnäoluen tai raikkaan ja rapsakan pilsin.