Lämmin lehtikaali-pistaasisalaatti

Tässä reseptissä lehtikaali saa salaatimaisen muodon. Vokattuna, parmesanilla, pistaasilla ja karpaloilla maustettuna se tarjoaa makuja Välimereltä.

Valmistusaineet

  • 250 g lehtikaalia

  • 1 punasipuli

  • 150 g parmesaania

  • 0,5 dl oliiviöljyä

  • 2 dl mustia kalamata-oliiveja

  • 4 rkl kuivattuja karpaloita

  • 2 rkl punaviinietikkaa

  • 1 tl sormisuolaa

  • muutama kierros mustapippuria myllystä

  • 1 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä paahdettuna

Valmistusohjeet

  1. Huuhtaise ja kuivaa kaali. Revi tai viipaloi se. Poista kova lehtiruoti. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuenohuiksi viipaleiksi. Raasta 1/3 parmesaanista pienen pieneksi muruksi. Ota lopusta parmesaanista kuorimaveitsellä lastuja.

  2. Kuullota sipuleita muutama minuutti öljyssä keskilämmöllä, koko ajan sekoitellen. Lisää lehtikaali ja sekoittele noin minuutti. Lisää raastettu parmesaani. Jatka paistamista noin puoli minuuttia tai kunnes osa juustosta pehmenee ja sulaa hieman.

  3. Laita kaali-juustoseos kulhoon. Lisää oliivit ja karpalot. Kaada joukkoon etikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Viimeistele paahdetuilla pähkinöillä ja parmesaanilastuilla.

Vinkki: Pistaasipähkinöiden paahtaminen on nopea homma. Laita pähkinät kuivalle, kuumalle paistinpannulle. Paista käännellen muutama minuutti, kunnes pähkinät saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.

Juomasuositus
Lämmin lehtikaali-pistaasisalaatti

Salaatin suolaisiin, makeisiin ja hapokkaisiin makuihin kannattaa valita puolikuiva riesling Saksasta, Alsacesta tai Australiasta. Ryhdikkyys ja jäännössokeri tasapainottavat kokonaisuuden.

Oluista rapsakka pils toimii lehtikaalin kumppanina.