Takaisin
Resepti

Limoncello-donitsit

Kasvisruokavalio

Limoncello-donitsit

Kasvisruokavalio
60 min
12 hlö
60 min
12 hlö

Raidat ja sitruunankuoriraaste tekevät sitruunaisista limoncello-donitseista keväisen juhlavat.

Juomasuositus

Sitruunaisten donitsien kanssa maistuu luonnollisesti limoncello – tällä kertaa raikkaan spritzin muodossa! Kaada valkoviinilasin pohjalle 4 cl limoncelloa ja lisää päälle sitruunalimonadia tai sitruunasoodaa. Koristele mintun- tai rosmariininoksalla.

Valmistusaineet
  • 3 dl vehnäjauhoja 

  • 1 dl sokeria 

  • 1 tl leivinjauhetta 

  • 1 tl vaniljasokeria 

  • 1/2 tl suolaa 

  • 50 g voita sulatettuna  

  • 1 kananmuna 

  • 1 dl limoncello-likööriä 

  • 1 dl kevytmaitoa 

  • voita donitsipellin voiteluun 

Kuorrute: 

  • 25 g voita 

  • 2 rkl limoncelloa 

  • 1,5 dl tomusokeria 

  • 1 luomusitruunan kuori raastettuna 

Raidat: 

  • 0,5 dl tomusokeria 

  • 1 tl sitruunanmehua 

Valmistusohjeet
  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. 

  2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kananmuna, limoncello, maito ja jäähtynyt voisula keskenään toisessa kulhossa. 

  3. Yhdistä märät ainekset jauho­seokseen ja sekoita tasaiseksi.  

  4. Voitele donitsipelti voisulalla. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikina koloihin (täytä noin puoleen väliin). 

  5. Paista donitseja 200-asteisessa uunissa noin 13–15 minuuttia. Jäähdytä huolella ennen kuorruttamista. 

  6. Valmista kuorrute. Sulata voi kattilassa. Lisää limoncello ja sitruunankuori, kiehauta. Siirrä kattila pois liedeltä. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Kuorruta donitsit valuttamalla kuorrutetta lusikan avulla donitsien pintaan. 

  7. Jos haluat raidat, sekoita 1/2 dl tomusokeria ja 1 tl sitruunanmehua keskenään. Valuta lusikalla raidoiksi donitsien päälle. Koristele sitruunankuoriraasteella.  

Resepti Mika Rampa, kuva Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström