Takaisin
Resepti

Limoncellogranita

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Limoncellogranita

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Limoncellon sitruunainen makeus yhdistyy loistavasti jääkylmään granitaan, joka on ihanan kepeä lopetus raskaammallekin aterialle.

Aktiivinen valmistusaika: 10 min
Passiivinen valmistusaika: 3 t

Valmistusaineet
  • 5 dl vettä

  • 1 1/2 dl sokeria

  • 1/2 (luomu) sitruunan kuori

  • 1/2 dl sitruunanmehua

  • 1 1/2 dl limoncelloa

Valmistusohjeet
  1. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Pese sitruuna ja leikkaa keltainen kuori ohuina lastuina kattilaan. 

  2. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Keitä 5 minuuttia. 

  3. Anna liemen jäähtyä kylmäksi. Purista sitruunasta mehu. Poista kuoret liemestä. Sekoita mehu ja limoncello sokeriliemeen. 

  4. Kaada seos laakeaan matalaan astiaan. Pakasta tunti, kunnes jääkiteitä alkaa muodostua. Ota vuoka pakastimesta ja kaavi jäätyneet palat takaisin seokseen. Jatka pakastamista vielä 1–2 tuntia. 

  5. Lusikoi granitaa jälkiruokakulhoihin tai jalallisiin laseihin. Nauti heti. 

Resepti Mika Rampa, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström