Takaisin
Resepti

Litistetyt ruusukaalit uunissa ja sitruunainen tahinikastike

Gluteeniton
Vegaaninen

Litistetyt ruusukaalit uunissa ja sitruunainen tahinikastike

Gluteeniton
Vegaaninen
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Rapeaksi paistetut litistetyt ruusukaalit ja sitruunainen tahinikastike ovat kuin luodut toisilleen. Ruusukalit on maistuva vegaaninen lisuke vaikka joulupöytään.

Juomasuositus

Yksi Ranskan Alsacen jaloista rypälelajikkeista on suutuntumaltaan runsaan hedelmäisiä viinejä tuottava vaalea Pinot Gris. Se ei säikähdä ruusukaalien voimakasta makua vaan vie tahinilla silatun annoksen herkulliseen harmoniaan.

Valmistusaineet
  • 400 g ruusukaaleja

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2 rkl vaahterasiirappia

  • ¼ tl sormisuolaa

  • ¼ tl mustapippuria

Tahinikastike:

  • 1–2 valkosipulinkynttä

  • 3 rkl tahinia

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • ¼ tl suolaa

  • vettä tarvittaessa

Valmistusohjeet
  1. Poista ruusukaaleista kuiva tyvi tarvittaessa. Keitä ruusukaaleja suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä + 1 tl suolaa) koon mukaan 5–8 minuuttia.

  2. Valuta ruusukaalit. Laita ruusukaalit uunipellille leivinpaperin päälle ja litistä ne perunanuijalla tai paksupohjaisen lasin avulla. Valuta päälle oliiviöljyä ja vaahterasiirappia. 

  3. Paahda ruusukaaleja 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. 

  4. Valmista kastike. Kuori valkosipulinkynnet ja soseuta ne tahinin, sitruunamehun ja oliiviöljyn kanssa sauvasekoittimella. Ohenna kastiketta tarvittaessa vedellä. Tarjoa kastike litistettyjen ruusukaalien kanssa.