Lohi-katkarapuleivät

Lohi kohtaa katkaravun tumman leivän päällä.

Valmistusaineet

  • 200 g marinoitua, pikapaistettua lohta
  • 10 viipaletta Maalahden limppua, ruisleipää tai saaristolaisleipää
  • 10 kypsää, kuorittua jättiravunpyrstöä
  • 1 dl piparjuuricremeä

Marinoitu lohi
  • 200 g nahatonta ja ruodotonta tuoretta lohta
  • 1 rkl öljyä

Marinadi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä ja ruohosipulia
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl rouhittua valkopippuria myllystä

Piparjuuricreme
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 rkl (tai maun mukaan) raastettua piparjuurta
  • suolaa, rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Laita kala mausteseokseen ja anna maustua muutama tunti.
  2. Kuumenna öljy pannussa. Paista lohta noin 2 minuuttia molemmin puolin. Se saa jäädä sisältä hieman punertavaksi. Anna jäähtyä. Leikkaa viipaleiksi.
  3. Viipaloi lohi. Viipaloi limppu ja poista paloista halutessasi reunat. Mausta ranskankerma piparjuurella, suolalla ja pippurilla.
  4. Levitä piparjuuriseosta leiville. Nosta päälle lohiviipaleet ja katkaravut. Koristele halutessasi yrtinoksin.