Lohi-rapu-kääretorttu

Kun kaapissa on paahtoleipää, lämminsavulohta ja tuorejuustoa, niin hyppysissä on pian tutuista raaka-aineista uudenlainen pitoherkku. Kääretortun tyylinen suolainen houkutus on ulkonäköään helpompi valmistaa.

Valmistusaineet

  • 15 isoa viipaletta paahtoleipää

  • Kostutukseen: 1,5 dl maitoa

Täyte

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)

  • 200 g hienonnettua lämminsavulohta

  • 3 rkl hienonnettua tilliä

  • 1 tl sormisuolaa

  • 0,5 tl valkopippuria myllystä

  • 1 tl raastettua piparjuurta

Koristeluun

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)

  • 0,5 tl sormisuolaa

  • 0,25 tl mustapippuria myllystä

  • (maitoa)

  • 200 g jokiravunpyrstöä

  • 50 g kylmäsavu- tai lämminsavulohta

  • Tilliä, rucolaa, muutama kierros valko- tai mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Levitä leipäviipaleet kelmun päälle tiiviisti, hieman toistensa päälle (3 x 5 viipaletta). Halutessasi leikkaa ensin reunat pois.

  2. Kostuta levy maidolla.

  3. Irrota lohi pieniksi paloiksi. Sekoita palat tuorejuuston ja tillin kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja piparjuurella.

  4. Levitä täyte levylle. Jos täyte tuntuu levittyvän huonosti tavallisella veitsellä, niin kasta leveälapainen, joustava palettiveitsi kuumaan veteen.

  5. Rullaa kelmun avulla aivan kuten tekisit kääretorttua. Käännä saumapuoli alas. Kiepauta vielä toinen kelmupala rullan ympärille, niin että saat aikaiseksi napakan paketin. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

  6. Tee koristelu. Notkista tuorejuusto vatkaamalla sitä hetki sähkövatkaimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos täyte tuntuu liian jähmeältä, voit ohentaa sitä tilkalla maitoa. Kuorruta kääretorttu tuorejuustolla. Koristele ravunpyrstöillä, lohella, tillillä ja rucolalla. Rouhi päälle pippuria myllystä.

Juomasuositus
Lohi-rapu-kääretorttu

Nauti lohi-rapukääretortun kanssa pirteää ja hedelmäistä, tammettamatonta chardonnay-viiniä Chilestä tai Ranskasta. Jos pidät happojen raikkaasta puraisusta, valitse vivahteikas ja ryhdikäs saksalainen tai itävaltalainen riesling.

Oluista kääretorttua raikastaa rapsakka, voimakkaasti humaloitu pils.