Lohimousse

Herkullinen lohimousse on helppo juhlapöydän alkuruoka, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä.

Valmistusaineet

  • 150 g kylmäsavulohta
  • 150 g ranskankermaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2-3 rkl tomaattisosetta tai chiliketsuppia
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 liivatelehteä
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Voitele neljä tai kuusi noin desilitran vetoista vuokaa tai kupposta öljyllä, niin mousset on helppo kumota niistä tarjolle.
  2. Ota viipale tai pari erilleen ja säästä koristeluun. Leikkaa loppu kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita ranskankermaan lohisilppu, hienonnettu tilli ja tomaattisose. Mausta varovasti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  3. Liota liivatteita viitisen minuuttia kylmässä vedessä ja liuota ne sitten kiehuvaan vesitilkkaan.
  4. Vaahdota kerma. Lisää huoneenlämpöinen liivateliuos ohuena nauhana lohiseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää vielä kermavaahto kevyesti nostellen. Tarkista maku ja jaa seos öljyttyihin vuokiin.
  5. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
  6. Irrottele hyytelöitä reunoilta ja kumoa ne sitten alkuruokalautasille. Koristele salaatinlehdillä ja tillillä.