Lohipata juuresmuusipeiton alla

Juuresmuusipeiton alla piileskelee makoisa lohipata. Se ammentaa inspiraationsa seljankan makumaailmasta.

Valmistusaineet

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 prk (400–500 g) paseerattua tomaattia
  • 1 tl sokeria
  • 350 g nahatonta, ruodotonta lohifileetä
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 dl kivettömiä kalamata-oliiveja
  • 1 dl suolakurkkuja kuutioituna
  • mustapippuria myllystä

Muusi:
  • n. 1 l kuorittua, kuutioitua perunaa
  • n. 1/2 l kuorittua, kuutioitua palsternakkaa
  • 3–4 dl kuumaa maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin muusi. Kuori ja kuutioi juurekset. Keitä kannen alla 15–20 minuuttia, kunnes palat ovat kypsiä. Soseuta sähkövatkaimella. Kaada joukkoon sen verran kuumaa maitoa, että seos on sakeaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Aloita padan valmistaminen juuresten kypsyessä. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuullota sipulit pannulla öljyssä kypsiksi. Kaada pannulle paseerattu tomaatti ja lisää porkkanat. Mausta sokerilla. Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  3. Kuutioi lohifilee. Lisää se sekä kaprikset, oliivit ja suolakurkut pataan. Rouhi joukkoon mustapippuria. Suolaa ei välttämättä tarvita, sillä muissa aineissa on jo suolaa.
  4. Anna hautua viitisen minuuttia eli kunnes lohipalat ovat melkein kypsiä. Kaada seos matalahkoon, uuninkestävään vuokaan. Pursota tai lusikoi seoksen päälle juuresmuusi.
  5. Nosta vuoka 250-asteisen uunin ylätasolle. Anna paistua noin 10 minuuttia tai kunnes muusi saa hieman väriä.
  6. Tarjoa sellaisenaan tai vihreän salaatin kera.

Vinkki:

Lisää pataan halutessasi muitakin kasviksia. Esimerkiksi paprika, juuriselleri ja sienet sopivat hyvin makumaailmaan.