Takaisin
Resepti

Lohta ja viikunaa

Lohta ja viikunaa

30 min
6 henkilöä
30 min
6 henkilöä

Lohi ja viikuna ovat yllättävät mutta ihanat yhdessä. Niistä syntyy nopeasti valmistuva ja taatusti näyttävä alkupala.

Juomasuositus

Alsacen pinot gris -viineissä on riittävästi kokonaisuuteen täyteläisyyttä ja aromikkuutta. Kuplien ystävä voi valita juomaksi laadukkaan täyteläisen ja sitruksisen kuohuviinin tai samppanjan.

Valmistusaineet
  • 6 viikunaa

  • n. 100 g graavilohta

  • rucolaa tai muuta maukasta salaattia

Kastike

  • 1 rkl limettimehua

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2 tl juoksevaa hunajaa

  • (0,25 tl chiliä myllystä)

Valmistusohjeet
  1. Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

  2. Leikkaa viikunat neljään osaan. Viipaloi lohet pitkiksi suikaleiksi. Kiepauta viikunan ympärille lohta ja rucolaa.

  3. Anna jokaisen vieraan pirskotella hieman kastiketta päälle juuri ennen syömistä.