Lohta ja viikunaa

Lohi ja viikuna ovat yllättävät mutta ihanat yhdessä. Niistä syntyy nopeasti valmistuva ja taatusti näyttävä alkupala.

Valmistusaineet

  • 6 viikunaa

  • n. 100 g graavilohta

  • rucolaa tai muuta maukasta salaattia

Kastike

  • 1 rkl limettimehua

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2 tl juoksevaa hunajaa

  • (0,25 tl chiliä myllystä)

Valmistusohjeet

  1. Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

  2. Leikkaa viikunat neljään osaan. Viipaloi lohet pitkiksi suikaleiksi. Kiepauta viikunan ympärille lohta ja rucolaa.

  3. Anna jokaisen vieraan pirskotella hieman kastiketta päälle juuri ennen syömistä.

Juomasuositus
Lohta ja viikunaa

Alsacen pinot gris -viineissä on riittävästi kokonaisuuteen täyteläisyyttä ja aromikkuutta. Kuplien ystävä voi valita juomaksi laadukkaan täyteläisen ja sitruksisen kuohuviinin tai samppanjan.