Lumipallokakku jäätelösydämellä

Lumipallokakku on nautinto myös silmille. Uunijäätelö on helppotekoinen, juhlava herkku. Tiivis marenkikuorrutus toimii hyvänä eristyksenä jäätelölle. Kovaa kiirettä ei syömiselle ole, kakku pysyy tarjoilukunnossa puolisen tuntia.

Valmistusaineet

Kaupan valmis sokerikakkulevy

Täyte:
  • 1 pussillinen luumuja
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 3 rkl sokeria
  • 2 dl puolukkasurvosta
  • 1 l vaniljajäätelöä

Marenki:
  • 5 valkuaista
  • ripaus suolaa
  • 4 rkl tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Aseta sokerikakkupohja uuninkestävälle pyöreälle lautaselle tai vuokaan.
  2. Valmista täyte. Kiehauta luumut appelsiinimehussa pehmeiksi, soseuta. Jäähdytä. Kääntele joukkoon sokerilla makeutetut puolukat. Levitä seos kakkupohjalle.
  3. Vaahdota valkuaiset suolaripauksen kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
  4. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa jäätelö reiluiksi paloiksi ja kokoa luumu-puolukkatäytteen päälle keoksi. Peitä jäätelökerros huolellisesti marenkimassalla. Pane kakku uuniin ja anna marengin kovettua noin 5–6 minuuttia, kunnes pinta alkaa saada pähkinäistä väriä.

Vinkki:
Voit käyttää luumu-puolukkatäytettä myös joulutorttujen täytteeseen.
Juomasuositus
Lumipallokakku jäätelösydämellä
Luumuiselle ja puolukkaiselle jäätelökakulle sopii jälkiruokaviiniksi esimerkiksi makea madeira tai sherry.