Takaisin
Resepti

Madeirakastike

Madeirakastike

30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Täyteläinen madeirakastike valmistetaan madeira-viinistä, lihaliemestä ja mausteista. Se sopii erinomaisesti liharuoille, kuten pihveille ja paistille. 

Valmistusaineet
  • 1 salottisipuli 

  • 2 valkosipulinkynttä 

  • 1 porkkana 

  • 1 rkl oliiviöljyä 

  • 2 tl tomaattipyreetä 

  • 1 1/2 dl madeiraa  

  • 1 dl punaviiniä 

  • 2 dl lihalientä 

  • 2 timjaminoksaa 

  • 1/2 tl mustapippuria 

  • 1/2 tl suolaa 

  • 3/4 tl sokeria 

  • 1 rkl tummaa kastikesuurustetta 

  • 1 rkl voita 

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkana ja leikkaa se parin sentin paloiksi. Kuullota sipuleita ja porkkanoita hetki öljyssä kattilassa. Lisää tomaattipyree ja kiehauta. 

  2. Kaada madeira, punaviini ja lihaliemi kattilaan. Lisää timjami, mustapippuri, suola ja sokeri. Keitä kastiketta noin 15 minuuttia.  

  3. Siivilöi kastike ja laita takaisin kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja suurusta kastike. Viimeistele voinokareella. 

 

Resepti Mika Rampa. Kuva Kristiina Kurronen. Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström.