Makea panzanella

Tässä panzanellassa pulla saa pintaansa parilaraidat ja seuralaisikseen kulhoon marjoja, kivisydämisiä hedelmiä ja zabaglionekastiketta.

Valmistusaineet

  • 6 viipaletta pullaa

  • 2 rkl voisulaa

  • 1 tl kanelia

  • 500 g mansikoita

  • 2 kypsää nektariinia tai persikkaa

  • 2 viipaletta vesimelonia

  • 4 rkl rouhittua pistaasia

Zabaglione

  • 3 huoneenlämpöistä 
keltuaista

  • 1/2 dl sokeria

  • 1/2 dl Marsalaa tai muuta
 jälkiruokaviiniä

  • 2 tl appelsiinin kuoriraastetta

Valmistusohjeet

  1. Grillaa pulliin parilaraidat. Sipaise päälle voisulaa ja ripottele kanelia. Leikkaa halutessasi kuutioiksi.

  2. Paloittele mansikat. Puolita tai paloittele nektariinit. Viipaloi vesimeloni. Grillaa halutessasi nektariinit ja vesimeloni kevyesti. Laita marjat ja hedelmät kulhoon pulla­palojen kanssa.

  3. Valmista zabaglionekastike. Vatkaa keltuaiset ja sokeri teräskulhossa, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Nosta kulho vesihauteeseen. Sekoita joukkoon viini. Vatkaa seosta vesihauteessa, kunnes se sakenee vatkatun vaniljakastikkeen näköiseksi (5–10 minuuttia). Mausta appelsiininkuoriraasteella. Kastike ei kestä pitkää odottelua, joten tarjoa se heti.

  4. Viimeistele herkku pistaasilla.


Vinkki!
Jos haluat salaattiin hauskan lisän, niin kuutioi joukkoon mustapilkkuista pitaija-hedelmää.

Juomasuositus
Makea panzanella

Zabaglione-kastike kruunaa panzanellan. Valitse kastikkeen valmistuksessa käytettävää makeaa marsalaviiniä myös lasiin.

Jos rakastat kuplia, kukkean sitruksisen astin rakenne istuu täydellisesti kastikkeen kuohkeuteen. Pirskahteleva moscato d’asti on kevyempi saman aromimaailman vaihtoehto.