Kesä ja kestit, lettukestit! Nyt paistetaankin letut kakkuun.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Tässä panzanellassa pulla saa pintaansa parilaraidat ja seuralaisikseen kulhoon marjoja, kivisydämisiä hedelmiä ja zabaglionekastiketta.
Zabaglione-kastike kruunaa panzanellan. Valitse kastikkeen valmistuksessa käytettävää makeaa marsalaviiniä myös lasiin.
6 viipaletta pullaa
2 rkl voisulaa
1 tl kanelia
500 g mansikoita
2 kypsää nektariinia tai persikkaa
2 viipaletta vesimelonia
4 rkl rouhittua pistaasia
Zabaglione
3 huoneenlämpöistä keltuaista
1/2 dl sokeria
1/2 dl Marsalaa tai muuta jälkiruokaviiniä
2 tl appelsiinin kuoriraastetta
Grillaa pulliin parilaraidat. Sipaise päälle voisulaa ja ripottele kanelia. Leikkaa halutessasi kuutioiksi.
Paloittele mansikat. Puolita tai paloittele nektariinit. Viipaloi vesimeloni. Grillaa halutessasi nektariinit ja vesimeloni kevyesti. Laita marjat ja hedelmät kulhoon pullapalojen kanssa.
Valmista zabaglionekastike. Vatkaa keltuaiset ja sokeri teräskulhossa, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Nosta kulho vesihauteeseen. Sekoita joukkoon viini. Vatkaa seosta vesihauteessa, kunnes se sakenee vatkatun vaniljakastikkeen näköiseksi (5–10 minuuttia). Mausta appelsiininkuoriraasteella. Kastike ei kestä pitkää odottelua, joten tarjoa se heti.
Viimeistele herkku pistaasilla.
Vinkki! Jos haluat salaattiin hauskan lisän, niin kuutioi joukkoon mustapilkkuista pitaija-hedelmää.