Takaisin
Resepti

Mämmijäädyke

Mämmijäädyke

4+ tuntia
8 hlö
4+ tuntia
8 hlö

Mämmijäädyke saa pirteän säväyksen sitruunarahkasta, tilkasta sitruunanmehua sekä kuoriraasteesta. Kermavaahdolla ja pistaasirouheella koristeltu jäädyke on näyttävä jälkiruoka pääsiäisaterialle.

Juomasuositus

Mämmin kanssa sanotaan maistuvan parhaiten kolme ämmää: Madeira, marsala ja malaga. Makea, hennon paahteinen ja moniulotteinen madeira tarjoillaan hieman viilennettynä mämmijäädykkeen kanssa. Neljänneksi ämmäksi nostetaan lasillinen kylmää maitoa. 

Valmistusaineet
  • 3 dl vispikermaa 

  • 1 tlk (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa 

  • 1 prk (200 g) sitruunarahkaa 

  • 1/2 rs (350 g) mämmiä 

  • ½ sitruunan raastettu kuori 

  • 2 rkl sitruunanmehua 

Koristeluun: 

  • kermavaahtoa 

  • sitruunaviipaleita (kandeerattuja) 

  • pistaasirouhetta 

Valmistusohjeet
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito, sitruunarahka, mämmi ja sitruunanmehu.  

  2. Kaada mämmiseos kelmulla vuorattuun rengas- tai leipävuokaan (1,5 l). Peitä kakkuvuoka kelmulla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä yön yli. 

  3. Ota vuoka pakastimesta ja anna sulaa hetken aikaa tai kasta vuoka kuumaan veteen. Kumoa jäädyke vadille. Koristele kermavaahdolla, sitruunaviipaleilla ja pistaasirouheella.