Manchegolla silattu perunamuusi

Mehevän ja makuisan perunamuusin saat valmistettua lisäämällä muusiin esimerkiksi manchego-juustoa. Mausteinen muusi sopii erinomaisesti vaikkapa lampaanpotkan lisäkkeeksi.



Valmistusaineet

  • 1 solo-valkosipulinkynsi

  • 800 g perunaa

  • 50 g huoneenlämpöistä voita

  • 0,5 dl kuohukermaa

  • 200 g raastettua manchego-juustoa

  • muutama kierros valkopippuria myllystä, (suolaa)

  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja lohko valkosipuli. Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi valkosipulin kanssa. Kaada keitinvesi pois. Poista valkosipulit halutessasi.

  2. Vatkaa perunoiden rakenne rikki sähkövatkaimella. Lisää voi, kerma ja puolet juustosta. Vatkaa hyvin. Lisää loppu juustoraaste. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla. Viimeistele laittamalla oliiviöljyä päälle. Tarjoa potkien kanssa.


Vinkki! Muusi on melko jähmeää, varsinkin jäähtyessään. Jos pidät löysemmästä soseesta, lorauta joukkoon enemmän kermaa.

Katso lampaanpotkan resepti täältä.