Takaisin
Resepti

Manchego-perunapaistos

Kasvisruokavalio

Manchego-perunapaistos

Kasvisruokavalio
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Tutuistakin tutuin perunapaistos saa upean, pyöreän maun manchegojuuston avulla.

Valmistusaineet
  • 1 kg kiinteitä perunoita

  • 2 salottisipulia

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 dl raastettua manchegojuustoa

  • 1 tl suolaa

  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria myllystä

  • 3 dl kuohukermaa

  • 2 rkl sinappia

Vuoan voiteluun

  • 1 rkl voita

Valmistusohjeet
  1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipulit ja viipaloi ne ohuiksi paloiksi. Voitele uunivuoka.

  2. Lado perunat, sipuli ja juustoraaste kerroksittain vuokaan. Ripottele väliin suolaa ja rouhi mustapippuria. Mausta kerma sinapilla. Kaada seos perunoiden päälle.

  3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia tai kunnes paistos on kypsää.