Takaisin
Resepti

Manchego-pintxo

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Manchego-pintxo

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
10 min
8 henkilöä
10 min
8 henkilöä

Manchego-juustolla kuorrutettu pintxo (esp. pincho) sopii yhdessä naposteltavaksi. Tarjoa pintxoja eli baskilaisia tapaksia kerralla useampia.

Juomasuositus

Baskimaasta kotoisin olevat pintxot aateloidaan paikallisella raikkaan hapokkaalla, jopa pirskahtelevalla valkoviinillä. Perinteisesti viini tarjoillaan jalattomista viinilaseista, joihin viini kaadetaan vauhdikkaasti korkealta.

Valmistusaineet
  • 8 viipaletta manchego-juustoa 

  • 2 paahdettua paprikaa (säilyke) 

  • 8 kalamata-oliivia 

  • savupaprikajauhetta 

  • chilihiutaleita 

  • tuoretta oreganoa 

Valmistusohjeet
  1. Viipaloi manchego-juusto.  

  2. Valuta paprikat ja pyyhi ne kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa paloiksi ja aseta juustoviipaleiden päälle. 

  3. Ripottele pinnalle paprikajauhetta ja chilihiutaleita. Viimeistele oliiveilla ja oreganolla.  

Reseptistä tulee 8 kappaletta pintxoja. Tarjoa alku- tai napostelupalaksi mielellään vähintään 3 pintxoa ruokailijaa kohden. Manchego-pintxon kanssa sopivat mainiosti esimerkiksi peruna- ja serranokinkku-pintxot.

Resepti Mika Rampa, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström