Takaisin
Resepti

Mango Mimosa -mocktail

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Mango Mimosa -mocktail

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
50 min
1 hlö
50 min
1 hlö

Mango, sitruuna ja basilika sopivat mainiosti alkoholittoman kuohuviinin pariksi. Kokeile juhlajuomaksi uutta Mango Mimosa -mocktailia!

Valmistusaineet
  • 2cl basilikasiirappia (ohje alla) 

  • 2cl sitruunamehua 

  • 2cl mangopyreetä 

  • 8-10 cl alkoholitonta kuohuviiniä 

  • Basilikan lehtiä sekä sitruunankuorikiehkura koristeluun 

  • Basilikasiirappi:

  • 1 dl vettä 

  • 2 dl sokeria 

  • 1 dl eli kourallinen basilikanlehtiä 

 

Valmistusohjeet
  1. Valmista makusiirappi etukäteen. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Ota pois liedeltä ja silppua basilika kuumaan liemeen. Anna hautua n. 30 minuuttia, poista lehdet ja jäähdytä. 

  2. Tee lasiin sokerireunus eli pyyhkäise sitruunalla lasin reunat ja kasta lasi sokeriin. 

  3. Lisää jäähtynyt siirappi, sitruunamehu ja mangopyree lasiin. Sekoita hieman. 

  4. Lisää kuohuviini ja koristele. 

 




Ohje Alkon drinkkiasiantuntija Santeri Saarinen, kuva Kristiina Kurronen