Takaisin
Resepti

Mansikka–suklaapavlova

Mansikka–suklaapavlova

60+ min
10 hlö
60+ min
10 hlö

Klassinen pavlova saa kesäisen vivahteen, kun kakun täyttää hedelmien sijaan mansikoilla ja suklaalla.

Juomasuositus

Poutapilven keveälle, mutta suklaan täytelöittämälle marengille sopiva juoma on kupliva tai pirskahteleva, makea muscat-viini Astin alueelta Italiasta. Kokeilla kannattaa myös kuivaa ja kevyen hedelmäistä vakiosamppanjaa.

Valmistusaineet
Marenki:
  • 6 munanvalkuaista
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl maissintärkkelysjauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl sitruunamehua

Täyte:
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • n. 1  1/2 l tuoreita mansikoita

Suklaakastike:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g maitosuklaata
  • 1 rkl voita
Valmistusohjeet
  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  2. Erottele keltuaiset valkuaisista. Valuta valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Vaahdota valkuaisia ja lisää 2 dl sokeria vähitellen samalla vatkaten.
  3. Sekoita 1 dl sokeria, vaniljasokeri, maissijauho ja kaakaojauhe keskenään. Lisää jauhoseos valkuaisvaahtoon siivilän läpi varovasti sekoitellen. Lisää viimeiseksi sitruunamehu.
  4. Lusikoi valkuaisvaahto leivinpaperilla päällystetylle uunipellille 10 pieneksi tai yhdeksi isoksi pyöryläksi. Jätä reunat korkeammiksi kuin marengin keskiosa.
  5. Laita marenki uuniin ja laske lämpötila 125 asteeseen. Paista pieniä marenkeja 1  1/2 tuntia ja yhtä isoa 2 tuntia. Anna marengin jäähtyä ritilällä.
  6. Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Päällystä marenkilevy kermavaahdolla ja mansikoilla.
  7. Valmista suklaakastike. Kuumenna kerma kattilassa koko ajan sekoitellen. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Jatka sekoittamista kunnes suklaa on sulanut. Lisää viimeiseksi pehmeä voi kiiltoa antamaan.
  8. Valuta kastike kakun päälle juuri ennen tarjoilua tai tarjoile kastike erikseen.
Vinkki:
Keltuaiset kannattaa säilyttää jääkaapissa muovikelmulla peitetyssä astiassa ja käyttää parin päivän kuluessa esim. majoneesin valmistukseen tai muuhun leivontaan.

Pavlova on mainio vieras­vara, koska marenki säilyy hyvin kuivassa useam­mankin päivän. Itse täyttö vie vain hetken, ja makea herkku on tarjoiluvalmis.

Huom:
Reseptistä valmistuu yksi iso kakku tai 10 pientä kakkua.