Takaisin
Resepti

Mansikka-vesimelonisorbettia ja kuohuviiniä

Laktoositon
Vegaaninen

Mansikka-vesimelonisorbettia ja kuohuviiniä

Laktoositon
Vegaaninen
60 min
6 henkilöä
60 min
6 henkilöä

Klassinen sorbetti-samppanjacocktail päivitetään juhlakauteen sopivaksi helposti; pakasta jääherkku puikkoon, laita rennosti lasiin ja kaada kuplia päälle.

Juomasuositus

Trendikkään aterian lopetuksen kanssa istuu trendikäs kupliva Italiasta: vaikka prosecco on kuivaa, sen runsas hedelmäisyys takaa sopivuuden näiden herkullisten sorbettipuikkojen kanssa. Mutkatonta ja mukavaa!

Valmistusaineet
  • 500 g vesimelonia ilman kuorta

  • 250 g mansikoita

  • n. 1/2 dl sokeria

  • 1/2 dl glukoosisiirappia

  • 2 rkl vastapuristettua limettimehua

  • 1 plo proseccoa tai kuohuviiniä 

Valmistusohjeet
  1. Poista vesimelonista siemenet. Soseuta vesimeloni painelemalla se tiheän siivilän läpi.

  2. Soseuta myös mansikat. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja limettimehu. Maista seosta. Lisää tarvittaessa sokeria, jos mansikat ja vesimeloni eivät ole kovin makeita.

  3. Kaada seos pieniin jäätelöpuikkomuotteihin. Pakasta, kunnes puikot ovat jäisiä (n. 3 tuntia).

  4. Laita puikot laseihin ja kaada päälle kuohuviiniä.