Mansikka-vesimelonisorbettia ja kuohuviiniä

Klassinen sorbetti-samppanjacocktail päivitetään juhlakauteen sopivaksi helposti; pakasta jääherkku puikkoon, laita rennosti lasiin ja kaada kuplia päälle.

Valmistusaineet

  • 500 g vesimelonia ilman kuorta

  • 250 g mansikoita

  • n. 1/2 dl sokeria

  • 1/2 dl glukoosisiirappia

  • 2 rkl vastapuristettua limettimehua

  • 1 plo proseccoa tai kuohuviiniä 

Valmistusohjeet

  1. Poista vesimelonista siemenet. Soseuta vesimeloni painelemalla se tiheän siivilän läpi.

  2. Soseuta myös mansikat. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja limettimehu. Maista seosta. Lisää tarvittaessa sokeria, jos mansikat ja vesimeloni eivät ole kovin makeita.

  3. Kaada seos pieniin jäätelöpuikkomuotteihin. Pakasta, kunnes puikot ovat jäisiä (n. 3 tuntia).

  4. Laita puikot laseihin ja kaada päälle kuohuviiniä.

Juomasuositus
Mansikka-vesimelonisorbettia ja kuohuviiniä

Trendikkään aterian lopetuksen kanssa istuu trendikäs kupliva Italiasta: vaikka prosecco on kuivaa, sen runsas hedelmäisyys takaa sopivuuden näiden herkullisten sorbettipuikkojen kanssa. Mutkatonta ja mukavaa!