Takaisin
Resepti

Mansikkakastike salaatille

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Mansikkakastike salaatille

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
10 min
10 min

Kesäisen makoisa mansikkakastike sopii esimerkiksi lämpimän kana- ja kalasalaatin, avokado-, mozzarella- tai fetasalaatin kanssa.

Valmistusaineet
  • 4–5 isoa mansikkaa

  • 4 rkl sitruunanmehua

  • 1 tl sokeria

  • 0,5 dl mietoa oliiviöljyä

Valmistusohjeet
  1. Paloittele mansikat terävällä veitsellä noin 3 millimetrin kuutioiksi.

  2. Pane mansikkakuutiot suljettavaan pieneen kulhoon ja lisää sitruunanmehu, sokeri ja öljy. Sulje kulho ja ravista kevyesti, jolloin mansikoista irtoaa mehua ja aromia kastikkeeseen. Tarkista maku.

  3. Kaada heti salaatin päälle ja nauti.