Katso reseptit >
Mantelikastike
Tarjoa paistettujen kanafileiden kanssa maukasta, meksikolaista molea.
Meksikolaiselle ruoalle yleensä sopii parhaiten raikas ja maltainen vaalea lager, joko alkuperämaa Meksikosta tai lähempää Suomesta. Meksikolaisen ruoan voimakkaat mausteet ovat liikaa useimmille punaviineille, koska viinin tanniinisuus nostaa tulisen poltteen toiseen potenssiin.
Valkoviineistä hapokkaat, aromaattiset ja hieman jäännössokeria sisältävät lempeät ja makeahkot tai pirteät ja hedelmäiset viinit seurustelevat meksikolaisen ruoan kanssa mainiosti.
Mole-kastikkeen kanssa kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti alkoholitonta punaviiniä esimerkiksi Australiasta tai alkoholitonta valkoviiniä Espanjasta. Alkoholittomien viinien lievä makeus tukee ja antaa tilaa kastikkeen voimakkaille mauille. Tarjoile alkoholittomat viinit, myös punaiset, jääkylminä - ja ole valmis yllättymään iloisesti!