Takaisin
Resepti

Marenkimartini

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Marenkimartini

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
20 min
1 hlö
20 min
1 hlö

Marenkimartini on hauska jälkiruokadrinkki, jossa sitruunainen drinkki kruunataan italialaisella marengilla. 

Valmistusaineet
  • 1 1/3 rkl lemon curdia eli sitruunatahnaa 

  • 1 1/2 cl sitruunanmehua 

  • 4 cl alkoholitonta katajanmarja-aromista tislettä 

  • 4–5 jääpalaa 

 

Italialainen marenki: 

  • 3 valkuaista 

  • 2 1/2 dl sokeria 

  • 1/2 dl vettä 

 

Lasin reunaan: 

  • sitruunanmehua 

  • digestivekeksi murusteltuna 

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin marenki. Vaahdota valkuaiset. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna. Seuraa liemen lämpötilaa mittarilla.

  2. Lisää 121-asteinen liemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on huoneenlämpöistä, kiiltävää ja kuohkeaa. Lusikoi marenki tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.

  3. Koristele lasin reunat. Purista sitruunasta mehu. Laita tilkka mehua tasaiselle lautaselle. Murskaa keksi muruiksi ja levitä murut toiselle lautaselle tasaisesti. Kasta lasin reuna ensin mehuun ja sitten muruihin.

  4. Mittaa lemon curd, sitruunanmehu, tisle ja jääpalat blenderiin. Soseuta tasaiseksi ja kuohkeaksi juomaksi. Siivilöi juoma tarvittaessa ja kaada lasiin.

  5. Pursota marenkia juoman päälle. Polta marengin pintaan kaunis paahteinen väri kaasupolttimella.

     

    Resepti Mika Rampa. Kuva Kristiina Kurronen. Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström.