Marinadi kanalle: intialainen rub

Uutta potkua kesän ruokiin saat omatekoisilla rubeilla eli kuivamausteseoksilla.

Valmistusaineet

  • 1 rkl tummaa ruokosokeria

  • 0,75 rkl suolaa

  • 2 tl currya

  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa

  • 1 tl kardemummaa

  • 1 tl kanelia

  • 0,5 tl cayennenpippuria

Valmistusohjeet

  1. Mittaa ainekset kerroksittain purkkiin tai sekoita kulhossa.

  2. Hiero mausteseosta kauttaaltaan broilerifileiden, koipireisien tai siipipalojen pintaan, anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia ja grillaa kypsäksi.

  3. Saat mausteseoksesta myös marinadin kilolle broileria lisäämällä vain nesteet: yksi ohjeen mukainen annos mausteseosta, 2,5 dl maustamatonta jogurttia ja 0,5 dl rypsiöljyä.

Juomasuositus
Marinadi kanalle: intialainen rub

Intialainen makumaailma vaatii valkoviiniltä riittävää hapokkuutta, kevyttä makeutta ja runsasta hedelmäisyyttä. Puolikuiva, kukkea, pirteä ja hedelmäinen riesling täyttää nämä vaatimukset loistavasti.

Hieman aromikkaampi, rakenteeltaan täyteläisempi pinot gris Alsacesta on myös oivallinen valinta intialaisen broilerin kaveriksi.

Myös raikkaat ja maltaiset vaaleat lagerit tasaavat mausteisuutta mukavasti.