Takaisin
Resepti

Marinadi kanalle: intialainen rub

Marinadi kanalle: intialainen rub

20 min
20 min

Uutta potkua kesän ruokiin saat omatekoisilla rubeilla eli kuivamausteseoksilla.

Juomasuositus

Intialainen makumaailma vaatii valkoviiniltä riittävää hapokkuutta, kevyttä makeutta ja runsasta hedelmäisyyttä. Puolikuiva, kukkea, pirteä ja hedelmäinen riesling täyttää nämä vaatimukset loistavasti.

Hieman aromikkaampi, rakenteeltaan täyteläisempi pinot gris Alsacesta on myös oivallinen valinta intialaisen broilerin kaveriksi.

Myös raikkaat ja maltaiset vaaleat lagerit tasaavat mausteisuutta mukavasti.

Valmistusaineet
  • 1 rkl tummaa ruokosokeria

  • 0,75 rkl suolaa

  • 2 tl currya

  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa

  • 1 tl kardemummaa

  • 1 tl kanelia

  • 0,5 tl cayennenpippuria

Valmistusohjeet
  1. Mittaa ainekset kerroksittain purkkiin tai sekoita kulhossa.

  2. Hiero mausteseosta kauttaaltaan broilerifileiden, koipireisien tai siipipalojen pintaan, anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia ja grillaa kypsäksi.

  3. Saat mausteseoksesta myös marinadin kilolle broileria lisäämällä vain nesteet: yksi ohjeen mukainen annos mausteseosta, 2,5 dl maustamatonta jogurttia ja 0,5 dl rypsiöljyä.