Takaisin
Resepti

Marinadi lihalle: perinteinen rub

Laktoositon

Marinadi lihalle: perinteinen rub

Laktoositon
20 min
20 min

Kun sekoitat itse oman mausteseoksen eli rubin, saat pihviisi juuri haluamasi vivahteet.

Juomasuositus

Mehevät ja hilloiset malbecit Argentiinasta tai rotevat ja voimakkaat shirazit Australiasta sointuvat jykevästi savupaprikan ja rosmariinin tuomaan pihvi-rubin mausteisuuteen.

Oluista hedelmäiset ja vivahteikkaat alet tai rotevat ja luonteikkaat portterit ja stoutit ovat maltaisista vaihtoehdoista maukkaimpia.

Valmistusaineet
  • 1 rkl ruokosokeria

  • 2 tl suolaa

  • 1,5 tl savupaprikajauhetta

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 tl kuivattua rosmariinia

  • 1 tl sinapinsiemeniä

Valmistusohjeet
  1. Mittaa ainekset kerroksittain purkkiin tai sekoita kulhossa.

  2. Hiero mausteseosta kauttaaltaan lihan pintaan, anna maustua puolisen tuntia huoneenlämmössä.

  3. Grillaa kypsäksi.

  4. Saat mausteseoksesta kätevästi marinadin vain nesteet lisäämällä: marinadi kilolle punaista lihaa tarvitsee yhden