Marinadi lihalle: perinteinen rub

Kun sekoitat itse oman mausteseoksen eli rubin, saat pihviisi juuri haluamasi vivahteet.

Valmistusaineet

  • 1 rkl ruokosokeria

  • 2 tl suolaa

  • 1,5 tl savupaprikajauhetta

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 tl kuivattua rosmariinia

  • 1 tl sinapinsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Mittaa ainekset kerroksittain purkkiin tai sekoita kulhossa.

  2. Hiero mausteseosta kauttaaltaan lihan pintaan, anna maustua puolisen tuntia huoneenlämmössä.

  3. Grillaa kypsäksi.

  4. Saat mausteseoksesta kätevästi marinadin vain nesteet lisäämällä: marinadi kilolle punaista lihaa tarvitsee yhden

Juomasuositus
Marinadi lihalle: perinteinen rub

Mehevät ja hilloiset malbecit Argentiinasta tai rotevat ja voimakkaat shirazit Australiasta sointuvat jykevästi savupaprikan ja rosmariinin tuomaan pihvi-rubin mausteisuuteen.

Oluista hedelmäiset ja vivahteikkaat alet tai rotevat ja luonteikkaat portterit ja stoutit ovat maltaisista vaihtoehdoista maukkaimpia.