Takaisin
Resepti

Marinadi possulle: itämainen rub

Marinadi possulle: itämainen rub

20 min
20 min

Kokenut grillimestari sen tietää – mehevän kypsennystuloksen maistuvuuden takaavat hyvät mausteet. 

Juomasuositus

Nyhtöpossusta on tullut parissa vuodessa kaikille tuttua, aina maistuvaa ja moneen taipuvaa lihaherkkua. Makea itämainen rub viimeistelee possun täydelliseksi kumppaniksi trendikkäälle, rapsakkaaksi humaloidulle IPA:lle eli india pale alelle.

Runsas, kypsän ja makean hedelmäinen jenkkipunaviini Zinfandel-rypäleestä on mehevien ja hilloisten punaviinien ystävän valinta.

 

Valmistusaineet
  • 1 rkl suolahiutaleita 

  • 1 rkl fariinisokeria

  • 1 tl inkivääriä 

  • 1 tl korianterinsiemeniä

  • 1 tl chilihiutaleita

  • 0,5 tl sipulijauhetta

  • 1 tl limetinkuoriraastetta

Valmistusohjeet
  1. Mittaa ainekset kerroksittain purkkiin tai sekoita kulhossa.

  2. Hiero mausteseosta kauttaaltaan fileen, kaslerin tai ribsien pintaan, anna maustua puolisen tuntia huoneenlämmössä ja grillaa kypsäksi.

  3. Mausteseoksesta saa kätevästi marinadin vain nesteet lisäämällä. Kilolle porsaanlihaa marinoituu yhdistämällä yksi ohjeen mukainen määrä mausteseosta, 1,5 dl rypsiöljyä, 0,5 dl omenaviinietikkaa ja 1 rkl seesamiöljyä.