Pikku-macaronsien sijaan teimme macaronlevyistä ison macaronkakun, ja täytimme sen raparperi-mansikkahillolla ja voicremellä. Nam!
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Ah, voi pavlova! Marenkien ylistykseksi pitäisi kirjoittaa monta runoa, sillä ne ovat mitä mahtavinta juhlatarjottavaa. Gluteenittomat, keveät, täydellisen rapsakat valkoiset pikkupavlovat voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Viimeisestä silauksesta pienille pavloville huolehtivat sitruksinen mascarpone ja maukkaat marjat.
Italialainen punainen kupliva brachetto on makea täsmäviini ruusuiselle pavlovalle. Kukkea ja sitruksinen asti on jälkiruokaviinien yleismiehenä pomminvarma vaihtoehto myös tälle marenkiherkulle. Klassinen, jaloarominen sauternes tai uuden maailman late harvestit ovat taas täyteläisempi ja runsaampi pari pavlovalle.
Pavlovataikina
4 valkuaista
2 dl sokeria
1/2 tl sitruunamehua
1 tl maissitärkkelystä
Mascarponevaahto
1 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
2 rkl lime tai lemon curdia
(tomusokeria)
Huurretut ruusun terälehdet
luomuruusun terälehtiä ja ruusunnuppuja
kananmunanvalkuainen
kidesokeria
Tarjoiluun
vadelmia
huurrutettuja ruusun terälehtiä
minttua
lime curdia
Valmista ensin huurrutetut ruusun terälehdet: Huuhtaise ja kuivaa ruusut hyvin. Riko kananmuna ja erottele valkuainen lautaselle. Sivele valkuaista pullasudilla terälehdelle. Kasta lehti sokeriin tai ripottele sokeria päälle. Jätä kuivumaan.
Jatka sitten marengilla. Vatkaa valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa seos kiiltävän sileäksi. Lisää sitruunamehu ja maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi tai pursota taikina pesiksi leivinpaperille. Tee keskelle kuoppa lusikalla, niin täyte pysyy paremmin paikoillaan.
Paista 100-asteisessa uunissa noin 1 t 15 min.
Mittaa kerma ja mascarpone kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Mausta lime curdilla. Jos pidät makeista jälkiruoista, voit lisätä vielä tomusokeria.
Lusikoi vaahto marenkipesiin. Koristele marjoilla, ruusun terälehdillä ja mintulla. Lusikoi päälle hieman lime curdia.