Takaisin
Resepti

Pikkupavlovat mascarponevaahdolla

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Pikkupavlovat mascarponevaahdolla

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
60 min
12 hlö
60 min
12 hlö

Ah, voi pavlova! Marenkien ylistykseksi pitäisi kirjoittaa monta runoa, sillä ne ovat mitä mahtavinta juhlatarjottavaa. Gluteenittomat, keveät, täydellisen rapsakat valkoiset pikkupavlovat voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Viimeisestä silauksesta pienille pavloville huolehtivat sitruksinen mascarpone ja maukkaat marjat.

Juomasuositus

Italialainen punainen kupliva brachetto on makea täsmäviini ruusuiselle pavlovalle. Kukkea ja sitruksinen asti on jälkiruokaviinien yleismiehenä pomminvarma vaihtoehto myös tälle marenkiherkulle. Klassinen, jaloarominen sauternes tai uuden maailman late harvestit ovat taas täyteläisempi ja runsaampi pari pavlovalle.

Valmistusaineet

Pavlovataikina

  • 4 valkuaista

  • 2 dl sokeria

  • 1/2 tl sitruunamehua

  • 1 tl maissitärkkelystä

Mascarponevaahto

  • 1 dl kuohukermaa

  • 250 g mascarponejuustoa

  • 2 rkl lime tai lemon curdia

  • (tomusokeria)

Huurretut ruusun terälehdet

  • luomuruusun terälehtiä ja ruusunnuppuja

  • kananmunanvalkuainen

  • kidesokeria

Tarjoiluun

  • vadelmia

  • huurrutettuja ruusun terälehtiä

  • minttua

  • lime curdia

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin huurrutetut ruusun terälehdet: Huuhtaise ja kuivaa ruusut hyvin. Riko kananmuna ja erottele valkuainen lautaselle. Sivele valkuaista pullasudilla terälehdelle. Kasta lehti sokeriin tai ripottele sokeria päälle. Jätä kuivumaan.

  2. Jatka sitten marengilla. Vatkaa valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa seos kiiltävän sileäksi. Lisää sitruunamehu ja maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi.

  3. Lusikoi tai pursota taikina pesiksi leivinpaperille. Tee keskelle kuoppa lusikalla, niin täyte pysyy paremmin paikoillaan.

  4. Paista 100-asteisessa uunissa noin 1 t 15 min.

  5. Mittaa kerma ja mascarpone kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Mausta lime curdilla. Jos pidät makeista jälkiruoista, voit lisätä vielä tomusokeria.

  6. Lusikoi vaahto marenkipesiin. Koristele marjoilla, ruusun terälehdillä ja mintulla. Lusikoi päälle hieman lime curdia.