Minikokoiset banaanikuppikakut

Kuorrutetut muffinit ovat pienestä koostaan huolimatta ylenpalttisia.

Taikinasta löytyy niin banaania, pähkinää kuin ananastakin, joten leivonnaiset säilyvät mehevinä useamman päivän.

48 minimuffinia tai 12 tavallista.

Valmistusaineet

  • 2 keskikokoista banaania
  • 1 prk (à 227 g) ananasmurskaa
  • 1 dl rouhittuja pekaani- tai saksanpähkinöitä
  • 1/2 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia

Kuorrutus
  • 200 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • noin 1/2 pkt (250 g) tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Soseuta banaanit haarukalla. Valuta ananasmurskasta neste pois ja lisää se banaaniseokseen pähkinärouheen, kookoshiutaleiden ja vaniljasokerin kanssa. Laita seos hetkeksi sivuun.
  2. Mittaa voi ja sokeri kulhoon. Vatkaa seosta muutama minuutti. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Kääntele banaani-ananasseos munavaahtoon.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lusikoi taikinaa muffinpellin koloihin. Paista pieniä muffineja uunin keskitasolla noin 10 minuuttia ja tavallisen kokoisia noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.
  4. Valmista kuorrutus. Mittaa tuorejuusto kulhoon ja vatkaa se ilmavaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja voi. Jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jatka vatkaamista pienellä nopeudella, kunnes sokeri on sekoittunut muiden aineiden joukkoon. Levitä tai pursota kuorrutus jäähtyneiden muffinien päälle.

Vinkki
Koristele leivonnaiset halutessasi nonparelleilla, pienillä karkeilla tai vadelmilla.