Stout-suklaakakku saa mehevyyttä ja makua stout-oluesta.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
19.3. liput nostetaan salkoon tasa-arvon ja Minna Canthin päivän kunniaksi. Ensimmäinen suomalainen sanomalehtinainen ja kirjailija Minna Canth syntyi tuona päivänä vuonna 1844. Minna Canthin kakku on klassinen maustekakku. Kakussa maistuvat monelle tutut mausteet neilikka, pomeranssinkuori ja inkivääri.
Tarjoile Minna Canthin kakun kera muscat-pohjaista makeaa kuohuviiniä esimerkiksi Italian Astista. Se istuu hyvin kermavaahdon keveään rakenteeseen ja kakun mausteisiin. Täyteläisempi vaihtoehto on makea väkevöity muscat-viini Portugalista tai Espanjasta.
2 dl siirappia
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl kermaa
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl pomeranssinkuorta
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl soodaa
4 rkl sulatettua voita
Vaahdota kerma.
Vatkaa toisessa astiassa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahdot.
Sekoita kuivat aineet ja siirappi vuorotellen vaahtoon. Lisää voi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista puoli tuntia 175 asteessa ja puolisen tuntia 150 asteessa. Kokeile kakkua puisella (esim. hammas)tikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.