Takaisin
Resepti

Minna Canthin kakku

Minna Canthin kakun taikinaan lisätään vaahdotettua kermaa. Aikana ennen täytekakkuja kuivakakkuja myös tarjoiltiin toisinaan kermavaahdon ja hillon kanssa.

Minna Canthin kakku

60+ min
16 henkilöä
60+ min
16 henkilöä

19.3. liput nostetaan salkoon tasa-arvon ja Minna Canthin päivän kunniaksi. Ensimmäinen suomalainen sanomalehtinainen ja kirjailija Minna Canth syntyi tuona päivänä vuonna 1844. Minna Canthin kakku on klassinen maustekakku. Kakussa maistuvat monelle tutut mausteet neilikka, pomeranssinkuori ja inkivääri. 

Juomasuositus

Tarjoile Minna Canthin kakun kera muscat-pohjaista makeaa kuohuviiniä esimerkiksi Italian Astista. Se istuu hyvin kermavaahdon keveään rakenteeseen ja kakun mausteisiin. Täyteläisempi vaihtoehto on makea väkevöity muscat-viini Portugalista tai Espanjasta.

Minna Canthin kakun taikinaan lisätään vaahdotettua kermaa. Aikana ennen täytekakkuja kuivakakkuja myös tarjoiltiin toisinaan kermavaahdon ja hillon kanssa.
Valmistusaineet
  • 2 dl siirappia

  • 2 dl sokeria

  • 2 munaa

  • 4 dl kermaa

  • 6 dl vehnäjauhoja

  • 1 rkl pomeranssinkuorta

  • 1 tl neilikkaa

  • 1 tl inkivääriä

  • 2 tl soodaa

  • 4 rkl sulatettua voita

Valmistusohjeet
  1. Vaahdota kerma.

  2. Vatkaa toisessa astiassa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahdot.

  3. Sekoita kuivat aineet ja siirappi vuorotellen vaahtoon. Lisää voi.

  4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

  5. Paista puoli tuntia 175 asteessa ja puolisen tuntia 150 asteessa. Kokeile kakkua puisella (esim. hammas)tikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.