Takaisin
Resepti

Minttu-kurkku-jogurttidippi

Kasvisruokavalio

Minttu-kurkku-jogurttidippi

Kasvisruokavalio
10 min
4 hlö
10 min
4 hlö

Tsatsikin sukulaissielu minttu-kurkku-jogurttidippi toimii monenlaisen ruoan raikkaana lisäkkeenä.

Juomasuositus

Mezeaterian kanssa sopii vivahteikas ja ryhdikäs sauvignon blanc Chilestä tai Uudesta-Seelannista. Kokeile myös Santorinin saarelta kotoisin olevaa hapokasta Assyrtikoa tai ryhdikästä, kuivaa roseeviiniä Ranskasta tai Italiasta. Sitruunaiset vehnäoluet ovat myös hyvä vaihtoehto.

Valmistusaineet
  • 1 valkosipulinkynsi

  • puolet pienest kurkusta

  • 2 dl paksua kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia

  • 0,5 tl gourmetsuolaa, esim. Maldon

  • 0,25 tl mustapippuria myllystä

  • 0,25 dl hienonnettua, tuoretta minttua

Valmistusohjeet
  1. Kuori valkosipuli ja hienonna se mahdollisimman pieneksi silpuksi. Kuutioi kurkku pieniksi paloiksi.

  2. Yhdistä kaikki aineet ja anna dipin maustua viileässä vähintään puoli tuntia.