Minttu-kurkku-jogurttidippi

Tsatsikin sukulaissielu minttu-kurkku-jogurttidippi toimii monenlaisen ruoan raikkaana lisäkkeenä.

Valmistusaineet

  • 1 valkosipulinkynsi

  • puolet pienest kurkusta

  • 2 dl paksua kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia

  • 0,5 tl gourmetsuolaa, esim. Maldon

  • 0,25 tl mustapippuria myllystä

  • 0,25 dl hienonnettua, tuoretta minttua

Valmistusohjeet

  1. Kuori valkosipuli ja hienonna se mahdollisimman pieneksi silpuksi. Kuutioi kurkku pieniksi paloiksi.

  2. Yhdistä kaikki aineet ja anna dipin maustua viileässä vähintään puoli tuntia.

Juomasuositus
Minttu-kurkku-jogurttidippi

Mezeaterian kanssa sopii vivahteikas ja ryhdikäs sauvignon blanc Chilestä tai Uudesta-Seelannista. Kokeile myös Santorinin saarelta kotoisin olevaa hapokasta Assyrtikoa tai ryhdikästä, kuivaa roseeviiniä Ranskasta tai Italiasta. Sitruunaiset vehnäoluet ovat myös hyvä vaihtoehto