Moderni kreikkalainen salaatti

Modernissa kreikkalaisessa salaatissa tomaatin tilalla maistuu kesäinen mansikka.

Valmistusaineet

  • 2 pkt (yht. 400 g) fetaa isona palana, ei kuutioita
  • 500 g mansikoita
  • 1 kurkku
  • 3 dl kivettömiä kalamata-oliiveja pilkottuina
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa ja oreganoa
  • n. 2 dl rucolanlehtiä
Marinoidut punasipulit:
  • 4 pientä kesäpunasipulia varsineen
  • 1 tl (sormi)suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl (punaviini)etikkaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
(Lisäksi: 8–10 sämpylää)

Valmistusohjeet

  1. Marinoi ensin punasipulit. Leikkaa sipulit ohuenohuiksi suikaleiksi. Ota sipuleista vihreät osat erikseen. Sekoita suola, sokeri ja etikka keskenään. Lisää joukkoon sipulit ja anna maustua vähintään 10 min. Älä heitä marinadia pois, vaan sekoita sen joukkoon öljy salaatinkastikkeeksi
  2. Murustele feta. Poista mansikoista kannat ja viipaloi mansikat. Kuori ja kuutioi kurkku. Pilko oliivit ja hienonna sipulinvarret.
  3. Yhdistä kaikki aineet. Viimeistele kastikkeella, yrteillä ja rucolalla. Voit halutessasi tarjota salaatin koverretuista sämpylöistä.