Takaisin
Resepti

Mulled cider

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Mulled cider

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Mulled cider eli siideripohjainen glögi on suosittua talvijuomaa erityisesti Britanniassa. Lämmin ja mausteinen juoma sopii täydellisesti kylmiin päiviin ja juhlakauden kemuihin. 

Valmistusaineet
  • 1 l omenasiideriä (suodattamatonta)  

  • 1 luomu appelsiini tai 2 klementiiniä 

  • 2,5 cm pala inkivääriä 

  • 3 kanelitankoa 

  • 5 kokonaista neilikkaa 

  • 3 tähtianista 

 

Valmistusohjeet
  1. Pese ja viipaloi appelsiini.  Kuori inkivääri ja viipaloi se.

  2. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä lähes kiehuvaksi.

  3. Tarjoa kuumana. 

Vinkki: Mikäli haluat mulled cideristä makeampaa voi lisätä sekaan 2–3 rkl sokeria. 

Resepti Mika Rampa. Kuva Kristiina Kurronen.